Altijd al de 1e willen zijn? Wordt dan een Prianto Snelle Jongen!

Partner Login

Wachtwoord vergeten?

Contact Ons

Kantoor BeNeLux

Tel: +31 10 300 78 78
Email: contact(at)prianto.nl

http://twitter.com/priantoNL

Kantoor UK

Tel:   +44 1635-225522

Kantoor Duitsland

Tel: +49 89 416148 210 

Kantoor Oostenrijk

Tel: +43 1-93089-3002

Kantoor Switzerland

Tel: +41 41 588 0522Schrijf in voor onze nieuwsbriefBig Data

In de trend van Big Data gaat over het inzetten en combineren van bestaande en nieuwe technologieën op het gebied van opslag, verwerking en analyse van gestructureerde en (met name) ongestructureerde data.

Men spreekt van big data wanneer men werkt met één of meer datasets die te omvangrijk zijn om op een enkele server geplaatst te kunnen worden. Een aantal factoren zijn belangrijk voor big data: hoeveelheid, snelheid (binnenkomen of opslaan), diversiteit (ongestructureerd), variatie (verschillende bronnen), kwaliteit en complexiteit (combinatie van alles). Dit alles valt of staat met het feit, hoe de Big Data zal worden opgeslagen en of men de juiste verwerking en analyses op deze data zal kunnen toepassen.   

Opslag

Zodra meer opslag nodig is, is het verstandig om goed na te denken over hoe de opslag capaciteit ingericht wordt.  Hierbij spelen zaken als software defined storage, automation, massive parallel processing, compliancy en verschillende datamanagementmethodes een rol om uiteindelijk te komen tot dataverrijking. Big Data opslag (storage) systemen moeten snel, schaalbaar, flexibel en in staat zijn om zowel gestructureerde als ongestructureerde data te kunnen integreren. Kortom, schaalbare opslag waarbij zowel opslag als rekencapaciteit naar behoefte en eenvoudig kan worden toegevoegd op een efficiënte en kosteneffectieve wijze. 

Verwerking & Analyse

In de praktijk zie je steeds vaker een slimme infrastructuur gebouwd worden met sensoren of slimme meters. Met deze data kunnen organisaties hun voordeel doen bij het uitvoeren van hun core business want deze data bevat een schat aan informatie. Denk daarbij aan preventief onderhoud, cross-selling, marketing, research/onderzoek, klantenbinding, organisatie analyses etc. Een meer IT gerelateerd voorbeeld is dat je in een hoog-geautomatiseerde cloud-omgeving het capaciteitsbeheer kunt automatiseren. Met behulp van analyses kun je de infrastructuur zich automatisch laten aanpassen. Denk daarbij aan een server die automatisch meer resources krijgt toegewezen, bijvoorbeeld elke maandagochtend als een specifieke gebruikersload hoog is.