Altijd al de 1e willen zijn? Wordt dan een Prianto Snelle Jongen!

Partner Login

Wachtwoord vergeten?

Contact Ons

Kantoor BeNeLux

Tel: +31 10 300 78 78
Email: contact(at)prianto.nl

http://twitter.com/priantoNL

Kantoor UK

Tel:   +44 1635-225522

Kantoor Duitsland

Tel: +49 89 416148 210 

Kantoor Oostenrijk

Tel: +43 1-93089-3002

Kantoor Switzerland

Tel: +41 41 588 0522Schrijf in voor onze nieuwsbriefOptimale (IT) Gebruikerservaring

Het succes van een organisatie is afhankelijk van de snelheid waarmee een organisatie haar medewerkers de juiste gepersonaliseerde kennis en informatie kan verschaffen om haar klanten te kunnen bereiken. De Informatie Technologie (IT) speelt veelal een strategische rol om deze doelstelling te bereiken. 

Door middel van Applicaties wordt de juiste informatie uit Data gecreëerd en op een optimale wijze Gepresenteerd aan de gebruiker op dat moment. Dat kan dus afhankelijk zijn van de locatie en de device. Hedendaagse gebruikers hebben geen “standaard” manier van werken meer, zij hebben de verwachting dat de IT omgeving zich aan hen aanpast, in plaats van andersom. Waar je voorheen als gebruiker afhankelijk was van de mogelijkheden, zoals applicaties en devices, die de IT afdeling in jouw organisatie beschikbaar stelde, staat de IT afdeling nu in dienst van de gebruiker. De juiste gepersonaliseerde kennis en informatie moet beschikbaar zijn, ongeacht de vorm van presentatie aan de gebruiker; die wordt bepaald door de gebruiker en zijn of haar werkplek.

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit de laatste jaren exponentieel. Dit komt doordat gebruikers steeds meer data opslaan ook in de vorm van bestanden, foto's en films (bijvoorbeeld op OneDrive, Facebook en diverse andere opslagmethodes). Maar ook doordat er steeds meer apparaten zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (denk ook aan het zogenaamde internet der dingen). Data is echter nog geen informatie. Informatie wordt gevormd door verschillende databronnen met ongestructureerde data samen te voegen, te combineren en de relevante data uit te filteren en te analyseren.

Een applicatie kan in meerdere vormen bestaan, van de klassieke desktop applicatie, naar de apps die op onze mobiele smart devices draaien en gevirtualizeerde applicaties, tot de applicaties die niet gebonden zijn aan plaats, device of tijdszone en op het Internet/Cloud leven. Tegenwoordig heeft bijna elke applicatie een connectie met een datacenter applicatie; dit is dus niet meer voorbehouden aan de zogenaamde client/server applicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office gekoppeld aan Azure en Adobe Acrobat aan Creative Cloud. Dit draagt bij aan de always-available eis van de gebruikers en dus aan de Optimale Gebruikers Ervaring.

Wat uiteindelijk aan de gebruiker gepresenteerd wordt, ook wel de interface genoemd, is een centraal toegangspunt voor de geoptimaliseerde data en applicaties. Voor de gebruikers is het niet relevant en dus niet zichtbaar hoe de informatie verzameld is of waar deze vandaan komt, maar hoe hij deze ziet – de interface. De juiste presentatie van de informatie is dus zeer belangrijk voor de optimale gebruikerservaring. Maar, zonder data of achterliggende applicatie(s) voor het verwerken van die data tot informatie, heeft de presentatie interface geen waarde. 

Het Model

Optimale gebruikerservaring, inclusief data, applicatie en presentatie, is cruciaal voor het bereiken van de organisatiedoelen met behulp van ICT. Om dit te bereiken is het goed om middels een eenvoudig raamwerk alle relevante aspecten in kaart te brengen. Dit om een optimale gebruikerservaring te realiseren, maar ook om de juiste ICT fundering te creëeren. Beheer, Optimalisatie, Beveiliging en Ontsluiting zijn de minimale competenties voor deze fundering. De optimale combinatie van deze competenties kan per organisatie – of zelfs per gebruikersgroep, gebruiker of device – verschillen. Het draait hier dus om de gepersonaliseerde optimale gebruikerservaring die in evenwicht is met de ICT vereisten. 

De invulling

Als Prianto selecteren wij onze producten altijd met het oog op waar onze partners en hun klanten behoefte aan hebben, passende in oplossingen die het Beheer, de Optimalisatie, de Beveiliging en de Ontsluiting omarmen en kunnen leiden tot een Optimale (IT) Gebruikerservaring voor de klanten van onze Partners